Semester i Tyskland. Nära men ändå inte hemma?

Semester i Tyskland
När det nalkas sommar vill man gärna åka på semester. Men det är inte alltid man orkar ta sig så långt bort. Då är en semester i Tyskland ett perfekt alternativ. Det finns oerhört mycket att upptäcka i Tyskland. Om man är som min flickvän, som är fullständigt begeistrad i att vandra, kan man ta en tur genom en av de många nationalparkerna.

Jag själv tycker det är lite roligare med städer och älskar att se live konserter. Dessutom har Tyskland en väldigt intressant historia som man kan ta del av via diverse museum och guidade turer. Man behöver självklart inte ta ut sin semester på sommaren. Mina föräldrar föredrar exempelvis att åka ner över hösten och vintern. De älskar karnevalerna och julmarknaderna som hålls runt om i landet. Och man ska ju inte glömma den välkända Oktoberfesten i München.

Har man barn finns det dessutom en hel uppsjö av nöjesparker och djurparker. Vad gäller det kulinariska är kanske öl och bratwurst det första man tänker på. Men landet har så mycket mer att erbjuda och detta är verkligen något man bör utforska om man bestämmer sig för en semester i Tyskland. Kort och gott så finns det verkligen något för alla, oavsett vad man har för intresse eller ambition.

Comments are closed.