Paris

Paris
Paris kan du aldrig få nog av. Denna städernas stad är en outtömlig källa av möjligheter med exklusivt mode, vackra byggnader och ett nattliv i världsklass. Paris tar det bästa från de andra större städerna och samlar det i en och samma stad. Med världsberömda arkitektoniska pärlor som Eiffeltornet, Notre Dame och Triumfbågen är det svårt att inte låta sig hänföras som turist.

Staden genomsyras av historia, men det är också en myllrande och levande stad med massor av människor och trafik. Du kan bland annat uppleva Paris genom att ta en båttur på Seine och uppleva stadens från flodens perspektiv. Om du gillar lyx kan Champs-Élysées rekommenderas, där det finns massor av dyra butiker och fina caféer med uteserveringar för den kräsna turisten.

Praktisk information om Paris
Paris är ett riktigt Mecka när det gäller shopping. Mode, exklusiva butiker och varuhus i Paris är i toppklass, och butikerna med märkesvaror på Champs-Élysées är väldigt dyra. Det kan också vara värt att utforska stadsdelen Marais som ligger i närheten av Les Halles, där är priserna mer rimliga och det finns ett stort urval av bland annat kläder och skor. Frankrike kan dessutom erbjuda spännande mat i världsklass.

Några typiska franska specialiteter är ost och rött vin. Crepes, löksoppa och vitlöksmarinerade sniglar är exempel på klassiska förätter, med oxfilé Rockford som huvudrätt och chokladmousse till efterrätt. Prisnivån i Paris är hög, men varierar kraftigt från plats till plats, och det finns något som passar även för dem med en mindre summa pengar. Det bör noteras att det ofta är dyrare att sitta på en uteservering än inne på själva caféet.

Det finns två flygplatser i Paris: Paris Orly (ORY) med 14 km till centrum, samt Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) med 28 km till innerstaden. Billiga flygbiljetter till Paris

De största upplevelserna i Paris
Här är de viktigaste och största attraktionerna som du kan uppleva i Paris:

Förutom Seine, Eiffeltornet, Notre Dame, Champs-Élysées och Triumfbågen, finns det massor av andra spännande saker att se och uppleva, bland annat Latinkvarteren, Moulin Rouge och andra cabaretshower, samt Disneyland Resort. Du kan också åka på många spännande utflykter, inklusive en utforskning av stadens gamla gator som är fyllda med butiker, varav vissa härstammar från 1800-talet. Du kan även se kardinal Richellieus gamla palats, den gamla operan och ett parfymmuseum. Nöjesparker är också starkt representerade i Paris. Med både Disneyland Resort, France Miniature och Asterix finns det mycket att uppleva även för de små.

Parise Visite-kort
Parise Visite är ett kort som turister kan köpa och kortet (som bör köpas hemifrån) är giltigt på Paris tunnelbana, regionala snabbtåg och olika bussar. Inkluderat i priset är också resan från flygplatsen till Paris och vice versa, samt inträde till Disneyland Resort. Kortet är lätt att använda och aktiveras från den dagen du använder det för första gången. Du mottar kortet via post före avresan och kortet är giltigt i antingen 3 eller 5 dagar.

Comments are closed.