Paella i Barcelona

Barcelona
Innan du reser till Barcelona finns det många saker du bör ta reda på, så du vet vad du kan vänta dig som turist i en av världens allra populäraste storstäder.

Kort om Barcelona
Barcelonas historia sträcker sig över 2000 år tillbaka i tiden, och tillsammans med förstäderna har Barcelona idag nästan 4 miljoner invånare. Barcelona är knutpunkten mellan Spanien och resten av Europa, och staden är både rik och myllrande. Det finns gott om historiska byggnader och högteknologiska arkitekturiska verk, och i staden frodas både företagsamhet, konstglädje och politik.

Barcelona – praktisk info
Det finns goda möjligheter till shopping i Barcelona. I de gotiska kvarteren och på Las Ramblas sidogator finns det massor med modebutiker och specialbutiker. Det finns också gott om små och mysiga caféer. Längs med El Diagonal och Gran Via hittar du de allra största butikerna, och detta är även stället för dig som letar efter efter dyra märkeskläder. Du kan dessutom besöka det stora varuhuset El Corte Inglés, som är spanjorernas motsvarighet till Åhlens.

Det är lätt att hitta god mat och dricka i Barcelona. Förutom spanjorernas nationalrätt paella, som bl.a. innehåller nyfångade skaldjur, kan man även njuta av en spansk frukost i form av tapas, som består av många smårätter. Området kan dessutom bjuda på många spännande rödviner som är berömda för sin kryddiga smak.

Priserna i Barcelona varierar kraftigt, och som en storstad är den ett av de dyraste områdena i Spanien. Hotellrum är dyra, medan mat och dricka går att få till rimliga priser. Man kan äta en middag för under 140 kronor, och shoppingpriserna är lite billigare än de svenska.
Ankomsten med flyg sker via Barcelona Airport (BCN) och därifrån är det ca 9 km till centrum.

De största attraktionerna i Barcelona
Det finns flera intressanta muséer i Barcelona. Man kan beundra många berömda konstnärers verk i stadens olika muséer och utställningar. Några av dessa är bl.a. Picassomuséet och konstnären Antonio Gaudis verk som går att hitta runt om hela staden. Det finns också möjlighet till sightseeing med de klassiska dubbeldäckarbussarna utan tak, och detta är även det enklaste och mest bekväma sättet att utforska staden.

Man kan köpa biljetter till bussarna som är giltiga i antingen 24 eller 48 timmar och stiga av och på bussarna så ofta man vill, samtidigt som man får skjuts direkt till de mest attraktiva sevärdheterna. Barcelona är också hem till en av de bästa flamencoshowerna i hela Spanien, och alla dansare är 100 % professionella. Showen tar ca 75 minuter och under tiden kan man njuta av ett glas Cava.

Sist men inte minst, är stadens stolthet F.C. Barcelona, som är en av världens största fotbollsklubbar och ger dig möjligheten att besöka klubbens legendariska fotbollsstadion Camp Nou. Besöker du staden vid rätt tidpunkt kan du även gå på fotbollsmatch då ”Barca” spelar på hemmaplan. F.C. Barcelona har vunnit så många nationella mästerskap att klubben tillsammans med Real Madrid är en av Spaniens absolut största fotbollsklubbar. Förutom sin framgång i hemlandet har F.C. Barcelona dessutom vunnit massor med pokaler och flera mästerskap i Champions League.

Comments are closed.